info@hksigorta.com.tr
0(312) 221-0013

2019 Özel Hastane Muayene Ücretleri

Özel hastanede muayene ücretleri hastanenin ÅŸartlarına ve sunduÄŸu hizmet olanaklarına göre deÄŸiÅŸiklik gösteriyor. Bugün SGK’nın bu kurumlarda muayene için katılım oranı ise 15 TL olarak belirlenmiÅŸtir.

SGK Katılım Payı Nedir?

Hastalandığınız zaman aile hekiminize, özel bir hastaneye, üniversite hastanesine ya da devlet hastanesine giderek muayene olmanız halinde SGK’nın karşıladığı miktarlar vardır. Bu miktarların dışında kalan bölüm için sizden ekstra bir ücret talep edilecektir. Bunun yanı sıra muayeneniz sonrasında da eczaneye gittiÄŸiniz zaman karşınıza belli bir miktarda ödeme çıkarılacaktır. Ä°ÅŸte tüm bu ödemeler SGK katılım payı ÅŸeklinde tanımlanırlar. Ancak devlet hastanelerinin dışında özel hastanelere gittiÄŸiniz zaman bununda haricinde olan ekstra bir ödeme çıkarılacaktır. Siz bu ödemeyi yapmamak ancak özel hastanenin konforundan yararlanmak istiyorsanız o zaman Ankara tamamlayıcı saÄŸlık sigortası yaptırmanız gerekiyor. Çünkü tamamlayıcı saÄŸlık sigortası yaptırdığınız zaman özel hastanelerde ekstra bir fark ücreti ödemezsiniz.

SGK’nın katılım payı oranları ise kiÅŸiden kiÅŸiye deÄŸiÅŸebilir. Burada emeklilerden alınan oran % 10 olurken çalışanlardan alınan oran % 20 olarak belirlenmiÅŸtir. Emekliler eczaneye gittiklerinde ilaç alırlarsa bu oran onların maaÅŸlarından otomatik olarak kesilir ve emekli eczaneye herhangi bir ÅŸekilde peÅŸin ödeme yapmaz. Ancak çalışanlardan ise ilaç bedeli ödenirken eczaneler tarafından tahsil edilir. Bunu ÅŸu ÅŸekilde örnekleyebiliriz. Eczaneye gittiÄŸiniz ilaç borcunuz 100 TL tuttu emekliler bunun için 10 TL öderlerken çalışanlar 20 TL ödemek durumunda kalacaktır.

  • Hastalandığınız zaman devlet hastanesine gittiÄŸiniz de 6 TL
  • EÄŸitim ve araÅŸtırma hastaneleri ile üniversite hastanelerine gittiÄŸiniz zaman ise 7 TL Üniversitelere baÄŸlı hastanelerde saÄŸlık hizmet sunucularında muayene olmayı tercih etmiÅŸ ise 8 TL
  • Özel hastanelerde muayene olmayı tercih etmiÅŸ ise 15 TL muayene ücreti ödemek durumunda kalıyorsunuz. 

Özel Hastanelerde Uygun Ücretle Muayene

Ancak siz yukarıda belirtmiÅŸ olduÄŸumuz gibi özel hastanelerden daha uygun koÅŸullarda yararlanmak istiyorsanız o zaman saÄŸlık güvencenize ek olarak özel saÄŸlık sigortası yani tamamlayıcı saÄŸlık sigortası yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede gittiÄŸiniz hastanede ekstra ödemelerle karşılaÅŸmak zorunda kalmamış olacaksınız. Aniden yaÅŸayacağınız hastalık ya da sakatlanma durumunda tamamlayıcı saÄŸlık sigortanız ile anlaÅŸmalı özel hastanelerden ücret ödemeden yararlanabilirsiniz.